Ontdek de schoonheid van de Belgische kust met de Kustwandelroute - Breeduyn
T. +32 496 23 17 23
|
|

Ontdek de schoonheid van de Belgische kust met de Kustwandelroute

De Belgische kust staat bekend om zijn prachtige stranden en charmante badplaatsen. Maar wist je dat de kust ook een uitstekende bestemming is voor wandelliefhebbers? Met de Kustwandelroute kun je de natuurlijke schoonheid en het culturele erfgoed van de kust verkennen, terwijl je geniet van de gemakken van het moderne openbaar vervoer.

Een perfecte uitvalsbasis voor de Kustwandelroute is het vakantiepark Breeduyn, dat een directe aansluiting heeft op de kusttram. Gelegen in het pittoreske Bredene, biedt dit vakantiepark niet alleen comfortabele accommodatie, maar ook een handige toegangspoort tot de vele wandelmogelijkheden langs de kust.

Wat deze route zo uniek maakt, is dat bijna de helft van de kusttramhaltes zich op of vlakbij het pad van de Kustwandelroute bevindt. Dit betekent dat wandelaars gemakkelijk hun wandeltocht kunnen combineren met een ontspannend ritje op de kusttram. Of je nu even wilt uitrusten en genieten van het uitzicht , inhaken op een deel van de Kustwandelroute of juist terug wilt keren naar je startpunt, er is altijd een Kusttramhalte in de buurt die je helpt om je wandeling op maat te maken.

De Kusttramhaltes zijn op de wandelkaart van de Kustwandelroute duidelijk aangegeven en benoemd. Hierdoor is het plannen van je wandelroute en het vinden van de juiste haltes een eenvoudige taak. Bovendien hebben maar liefst veertig Kusttramhaltes de status van ‘instappunt’ gekregen van De Lijn en Westtoer. Deze haltes zijn uitgerust met permanente herkenningsborden en kleurrijke affiches. Via de QR-code op de affiches word je verwezen naar de website van de Kustwandelroute, waar je nog meer informatie en inspiratie kunt vinden.

De combinatie van wandelen en het gebruik van de Kusttram biedt niet alleen gemak en flexibiliteit, maar ook de mogelijkheid om het beste van twee werelden te ervaren. Terwijl je geniet van een ontspannen tramrit langs de kustlijn, kun je je ogen laten dwalen over de adembenemende uitzichten en de bruisende badplaatsen die je onderweg tegenkomt. Eenmaal uitgestapt, kun je je wandeling voortzetten en de verborgen pareltjes van de kust ontdekken.

Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke duinwandelingen, ontspannende strandwandelingen of het verkennen van schilderachtige dorpjes, de Kustwandelroute heeft voor elk wat wils. Met de talloze Kusttramhaltes langs de route ben je vrij om je eigen tempo te bepalen en je route aan te passen zoals je wilt.

Kortom, of je nu een enthousiaste wandelaar bent of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de Belgische kust, de Kustwandelroute is een absolute aanrader. Met vakantiepark Breeduyn als ideale uitvalsbasis en de handige aansluiting op de Kusttram, beleef je een onvergetelijk avontuur langs de prachtige kustlijn. Trek je wandelschoenen aan, stap op de Kusttram en ontdek de verborgen schatten van de Belgische kust.

 

Meer nieuws

6 november 2023
5 voordelen van een vakantiewoning in Breeduyn te Bredene !
Bredene, een charmante badplaats gelegen tussen het bruisende Oostende en De Haan, biedt talloze voordelen voor degenen die ervan dromen een[...]
Welkom bij Breeduyn – Jouw perfecte vakantieplek in Bredene!
Wil je genieten van een onvergetelijke vakantie in een prachtige omgeving of investeren in een rendabel vastgoed? Bij Breeduyn bieden wij jou de[...]
Breeduyn - Zweitwohnsitz am Meer - Ferienhaus - Bredene
14 september 2023
Bredene: De parel aan de Vlaamse kust, vol ontspanning en unieke natuur
Welkom in Bredene, een prachtige kuststad in Vlaanderen die alles heeft wat je nodig hebt voor een ontspannen en onvergetelijke vakantie. Met zijn[...]

    Breeduyn interesseert mij!    Ik heb interesse in: